Restauratie of reparatie van uw favoriete meubelen

Neem contact op

Werkwijze bij antiek renovatie

Voordat ik begin met de bewerking van het hout, worden meubelen eerst schoon en vetvrij gemaakt. Door meubelstukken te stralen, ontstaat er een grove structuur. Ook beschadigde tafelbladen kunnen geschuurd worden.


Licht, midden, donker eiken, kersen, noten of koloniaal: alle houtsoorten zijn in CBM kleur of volgens de door jou meegebrachte kleurstaal te verwezenlijken. De meubelen worden eerst gebeitst en dan afgewerkt met twee componenten blanke lak, die in verschillende glansgraden verkrijgbaar zijn. De keuze bestaat uit doodmat, mat, zijdeglans en hoogglans.


Indien er geen laklaag gewenst is, worden meubels met wasbeits en boenwas afgewerkt. Grenen meubelen worden met briwax behandeld, ook weer in verschillende kleuren. Matten en webbing vlechtwerk van stoelen behoren ook tot de mogelijkheden. Gefineerde meubelen kunnen ook gestraald worden.


Neem contact op voor een vrijblijvende offerte, advies of vraag. 

Laat meubels restaureren

Verbluffend resultaat door liefde voor het vak

Door de jaren heen heb ik al vele meubelen mogen restaureren, repareren en afwerken. Ik begrijp dat ieder meubelstuk een eigen verhaal met zich meebrengt. Daarom werk ik zorgvuldig en met aandacht voor het meubilair. Bekijk hier foto's van mijn voorgaande projecten voor een impressie van mijn werk. 

Hans Swanenberg


Hoofdstraat 49 
4765 CB Zevenbergschen-HoekWest-Brabant

Contact

T: 06-22 49 59 45

T: 0168-452451

M: info@antiekrenovatie.nl

KvK-nummer: 20085352

Privacy Policy

Werkzaamheden

• White-Wash specialist
• Meubels stralen en logen
• Verf verwijderen

• Waxen, lak- en spuitwerk